کارشیوه چگونگی ابطال آرا که از سوی کمیسیون مستقل انتخابات تایید شده است نهایی است و قابل تغییرنخواهد بود.
فرستاده ویژه سازمان ملل متحد در افغانستان با ابراز این مطلب می گوید که این کارشیوه پس از دوهفته گفت وگوها با گروه های فنی دونامزد ریاست جمهوری و اعضای کمیسیون مستقل انتخابات نهایی شده است.
یان کوبیش فرستاده سازمان ملل متحد درافغانستان این کارشیوه را کامل و نهایی می داند و می گوید که در این کارشیوه معیارهای جهانی برای جداسازی آرای راستین از آرای دروغین درنظرگرفته شده است و نیز به قوانین افغانستان حرمت گذاشته شده است. آقای کوبیش می افزاید که به زودی یکی از کارشناسان این سازمان به کابل خواهد آمد و درباره ابطال آرا، کمیسیون مستقل انتخابات را همکاری خواهد کرد.
آقای کوبیش می گوید: "این کارشیوه بر بنیاد اصول و معیارهای جهانی ساخته شده است، این کارشیوه نهایی می باشد. سازمان ملل متحد با تمامی طرف ها به شمول رهبری کمیسیون مستقل انتخابات و کارشناسان فنی جهانی نزدیک به دو هفته درباره چندین کارشیوه گفت وگوکردند و سرانجام این کارشیوه را برگزیدیم."
رییس کمیسیون مستقل انتخابات هم برعملی شدن این کار شیوه تاکید می ورزد و وی می گوید که اگراختلاف ها نیز پس ازاین در بازرسی آرا میان دسته های انتخاباتی به میان آید روند بازرسی آرا متوقف نخواهد شد.
احمد یوسف نورستانی رییس کمیسیون مستقل انتخابات می گوید: " نامزدان ریاست جمهوری ناگزیر اند که این کارشیوه را بپذیرند و روند بازرسی آرا هم سر از روز شنبه از سرگرفته خواهد شد."
رییس کمیسیون مستقل انتخابات بر پذیرفتن این کارشیوه از سوی نامزدان ریاست جمهوری تاکید می ورزد و می گوید که نامزدان ریاست جمهوری باید بدانند که بیشتر از این به درازا کشیدن روند انتخابات به سود کشورنیست.
طرح این کارشیوه که از سوی سازمان ملل متحد پیشنهاد شده است سه بخش دارد، نداشتن مهر کمیسیون و امضا های ناظران در برگه های نتایج، نشانی های مشابه در برگه های رای دهی، کاربرد بیش از شش صد برگه یا نزدیک به شش صد برگه به سود یک نامزد، تفاوت ها در آمارهای برگه های نتایج وخود برگه ها، شکسته بودن صندوق های رای دهی، نشانه های تقلب درصندوق ها یعنی نبود صندوق اصلی و نیز نبود فهرست رای دهنده گان در صندوق های رای از اصل های مهم برای باطل شدن آرا در این کار شیوه گفته شده است.