وزارت امور داخله روز چهارشنبه گفته است که انتخابات بخش بزرگی از انرژی نیروهای امنیتی را به خود اختصاص داده است و با زمان گیر شدن این روند حتی میزان جرایم جنایی در چهار ماه نُخست سال جاری نسبت به چهار ماه نُخست سال پار افزایش داشته است.
زمان گیر شدن انتخابات در افغانستان از نظامیان تا غیر نظامیان و از بازرگان تا دست فروشان این کشور را با چالش جدی روبرو کرده است. سال جاری سالیست که در آن دغدغه های انتخاباتی به جنایت کاران و گروه های تبه کار نیز کمک کرده است تا دست به جنایات بیشتری بزنند. چنانچه هفته گذشته مدریت مبارزه با جرایم جنایی وزارت امور داخله اعلام کرد که آمارها حاکی از رشد سی درصدی جرایم جنایی در چهار ماه نُخست سال جاری نسبت به سال گذشته اند.
نجیب الله دانش معاون سخنگوی وزارت امور داخله می گوید: " ما از آغاز روند انتخابات تا ختم آن پولیس در حالت آماده باش بود. پولیس به گونه های مختلف در تامین امنیت مراکز رای دهی، تامین امنیت اوراق رای دهی و دیگر موارد مصروف بود. هیچ جای شک وجود ندارد که پولیس در این روند مصروف است بنابر آن می تواند تاثیر خود را داشته باشد. هرگاه در انتخابات به یک نتیجه نهایی برسیم به پولیس فرصت میسر می شود که به قضایای جرمی بپردازد."
نهاد نظارت کننده انتخاباتی به این باورند که اگر بار بار تقویم انتخاباتی نقض شود و انتخابات بیش از این به درازا کشانیده شود این کار می تواند به اعتبار مردم نسبت به این روند صدمه بزند.
فهیم نعیمی سخنگوی بنیاد انتخابات آزاد و عادلانه افغانستان می گوید: " اگر این روند به همین گونه به پیش برود و هرباری متوقف شود و اعلام شود که توافق وجود ندارد، یقینآ این روند وقت زیادی را می گیرد."
جانداد سپین غر رییس دیده بان انتخابات افغانستان می گوید: " نگرانی نه تنها از این است که روند طولانی می شود، نگرانی از این هم است که اگر این روند بار بار توقف کند، نتیجه یی که از این به میان می آید برای یکی از دسته های انتخاباتی قابل قبول نخواهد بود و این دوباره ما را در جایی قرار خواهد داد، از جایی که آغاز کرده بودیم، یعنی ما دوباره با یک بنبست سیاسی مواجه می شویم."
قرار بود که روند بازرسی صد درصدی آرا در جریان سه هفته به پایان برسد اما بیش از نصف این زمان گذشته، ظاهرآ پا در میانی سازمان ملل متحد در روند انتخابات و شکسته شدن بنبست انتخاباتی از سوی جان کری هم نتوانست پایان اختلاف های انتخاباتی در کشور باشد.